marți, 10 mai 2011

Probleme cu temperatura calculatorului

Sistemul de racire al unui calculator este vital pentru buna functionare a acestuia. Ventilarea adecvata duce la o stabilitate crescuta a sistemului si impiedica defectarea acestuia. Fiecare componenta a calculatorului este fabricata pentru a functiona intre niste temperaturi optime specifice si diferite pentru fiecare.
Cele mai fierbinti componente sunt procesorul si placa video. Oricare dintre acestea se livreaza cu un sistem de racire special pentru a mentine temperatura in limite normale. Cu toate acestea, in anumite conditi cum ar fi  zile de vara sau pozitionare neadecvataa sistemului langa surse de caldura ( calorifer, soba etc) sau locuri unde airflowd-ul sistemului nu se poate realiza, atunci avem nevoie de un sistem de racire mai performant.
exista foarte multe surse de racire pentru procesoarele Intel si Amd adecvat tuturor buzunarelor si tuturor necesitatilor.
Cooler-ul pentru procesor este alcatuit dintr-o parte metalica ce transfera caldura de pe procesor pe acestea si un ventilator ce disipa caldura. Dimensiunile cooler-ului ce se livreaza cu procesorul sunt destul de mici, atat partea metalica (radiatorul) cat si ventilatorul. Sistemele de racire mai avansate contin lamele metalice de dimensiuni mai mari sau numar mai mare ele fiind costruite din aliaje ce sunt foarte bune conducatoare de caldura cum ar fi cuprul sau echipate cu heatpipe-uri ce ajuta la transferul mai rapid al caldurii de pe procesor pe radiator.
Heatpipe








Coolerele sunt dotate si cu ventilatoare de dimensiuni mai mari ce realizeaza dispersarea caldurii mult mai repede avand optiunea in functie de cooler de a monta optional 2-3 sau mai multe ventilatoare .
Sistemul de racire pentru placile video urmeaza aceleasi standarde , numai ca intalnim mai putine solutii decat in cazul procesoarelor. 

Contract de service IT

In cazul in care sunteti persoana juridica si dispuneti de o infrastructura informatica compusa din mai multe sisteme de calcul si retea proprie, atunci aveti nevoie de un contract de service IT.
Intretinerea sistemului informatic asigura o functionare optima si o productivitate maxima. Intretinerea in mod constant micsoreaza riscul defectiunilor tehnice ce ar putea incetini sau opri functionarea firmei dumneavoastra.
Un contract de service IT incheiat cu o firma de specialitate contine service PC, service Notebook ( devirusarea calculatorului, recuperare date, optimizare sistem de operare, actualizari solutii software ), service imprimante si service infrastructura retea sau server.
Aceste servicii fac obiectul contractului de service IT, pretul fiind calculat in functie de numarul de echipamente ( PC-uri, laptop-uri, imprimante, retea, servere, etc). Avantajul unui contract de mentenanta consta in faptul ca nu mai sunteti nevoiti sa cautati un expert IT in momentul in care intervine o defectiune, iar pretul total va fi mult mai mic decat in cazul in care se lucreaza cu firma de service pe baza de interventii separate.
Contractul de service IT se poate incheia pe un an, iar daca serviciile prestate sunt multumitoare pentru beneficiar se poate prelungi pe termen nedeterminat.
Ca un ultim avantaj al acestui tip de serviciu il constituie termenul scurt in care se realizeaza interventia, acest termen putand fi stabilit de comun acord in contract (1-2 ore etc. ).