vineri, 1 aprilie 2011

Hard Disk Nefunctional (nu intotdeauna)

Hard disk-ul, unitatea de stocare a datelor este una dintre cele mai usor defectabile componente in sistem.Fie ca sunteti utilizator de acasa sau folositi calculatorul in cadrul unei firme, datele de pe aceste sunt extrem de importante. Problemele fizice intampinate de un hard disk in timpul functionarii acestuia cum ar fi : zgomote ciudate, blocari in timpul sesiunii de windows  se pot datora sursei ( psu) , hard disk-ul neavand nicio problema.

O sursa defectuoasa din cauza uzurii fizice sau a unor componente neadecvate pot influenta functionarea hard disk-ului intr-un mod foarte neplacut. Curentul necesar functionarii poate fi mai mic decat necesar sau poate varia, rezultand la simptomele mai sus mentionate.In caz ca intampinati aceasta problema, dupa ce in prealabil hard disk-ul a fost testat si este funcional, este necesara inlocuirea sursei defecte, acesata putand crea probleme majore si pentru alte componente ale sistemului.

O alta varianta a acestei probleme, poate fi in cazul in care si sursa si hard disk-ul sunt perfect functionale, numai ca avem foarte multi consumatori in sistem (  placi video performante, multe ventilatoare sau un sistem overclock-at). In acest caz, sursa nu poate livra curentul necesar functionarii in parametrii normali pentru toate componentele, ele  neputand functiona fara o sursa adecvata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu